advertentie

donderdag 18 juli 2013

Aardbeienacademie - wist-je-datje 8

Wist je dat Eton Mess een typisch en zeer populair Engels aardbeiengerecht is? Het is ooit bedacht door jongens op een kostschool in Eton die niet zoveel zin hadden om lang in de keuken te staan. Eton Mess is dan ook heel makkelijk te maken. Het meeste, maar desondanks eenvoudige werk is het maken van de meringue. Die fase kun je eventueel overslaan door kant-en-klare meringues te halen in de winkel. Zelfgemaakt is wel iets lekkerder vind ik.

Het recept van Eton Mess, zoals ik die altijd maak en waar wel 8-10 personen van kunnen snoepen:

Ingrediƫnten:
·         6 eiwitten
·         300 gram witte basterdsuiker
·         1 eetlepel maizena
·         250 ml slagroom
·         1 kilo aardbeien, eventueel met ander rood zachtfruit erbij

Bereidingswijze:
Scheid de eiwitten van het eigeel (let op dat er geen eigeel bij het eiwit komt!). 

Klop de eiwitten stijf met basterdsuiker, totdat het een taai mengsel wordt (lang kloppen)


Schep de maizena erdoor. 


Bekleed de bakplaat met bakpapier, schep het stijve eiwittenmengsel op de plaat en strijk het plat. 

De oven voorverwarmen op 175 graden en terugzetten op 140 graden als de gevulde bakplaat erin gaat. Bak de meringue in 5 kwartier. 


Zet de oven uit en laat de meringue afkoelen in de oven. 


Klop de slagroom zonder suiker stijf 


Breek of snij de meringue in stukjes en doe die met de aardbeien en de slagroom in een grote schaal, lekker door elkaar. Een heerlijk rommeltje!

Welkom op de Aardbeienacademie

Geen opmerkingen: